__________________________________

__________________________________

Glödhet intervju

CykelPosted by Edvin Wilson Thu, October 24, 2013 20:58:04
Johan Svensson är den anmälde cyklist som senast kammade hem en seger. Han har rutin, ett nytt kontrakt med Fire Fighters, och troligen vad som behövs för att nå hela vägen på lördag.
Wro har tagit sig en pratstund för att kolla läget med Falkenbergaren.
En taktisk Svensson kikar över axeln för att konfirmera att han inte gör åt mer energi än nödvändigt för att vinna ett av bergsprisen under hans segerår 2010.

Även du gör din femte Tour. Har uppladdningen varit bra?
-Jag har haft ett träningsläger (läs etapplopp med bla en etappseger) i Västindien för ett par veckorsedan. Efter det har jag inte gjort så mycket utan tror på att vila sig i form. Sen klart att jag har tjuvat något pass.

Femte upplagan är ju lite av ett jubileumsrace. Skulle det smälla lite högre att vinna i år?
-Ja, absolut. Att även kunna bli den som först vinner två upplagor och där med skriva in sig i historieböckerna smäller ju högt. Sen i år är ju även startfältet bättre med många conticyklister så visst, det vore en fjäder i hatten.

För första gången så bjuder ToT på högt motstånd från vårt grannland i öst. Hur ser du på den saken?
-Klart man blir lite extra nervös. Men jag tror det ligger mycket i Henkes tidigare kommentar, dvs att norrmän ofta gör bort sig på svensk mark. Sen är ToT lite speciellt och det är en fördel att kunna dra nytta av lokalkännedomen. Känner man backarna är mycket redan vunnet. Men Reidar ska ju vara en stark cyklist men kan jag krama ur trasan och tajma spurterna ska det nog gå bra ändå.

När man har haft en så pass lång och meriterad karriär, finns hungern fortfarande kvar att pressa sig för seger lika mycket nu som förr?
-Ja det tycker jag. Segerkänslan är fortfarande den samma och den är oslagbar. Oavsett ålder och nivå så tror jag man strävar dit.

Har du någon taktik klar för lördagen?
-I år ser det ju ut att finnas många lag. Jag hoppas på att det inte blir någon vidare lagkörning. Men Paul kan ju hjälpa mig om det behövs. Fast ärligt talat så är det benen som snackar när det bär av uppför.

Har du något tips till debutanter?
-Att ta med sig en portion humor och ha kul, det är A och O. Det viktigaste är ändå att ha trevligt tillsammans.

Till slut, vem står som vinnare på lördag?
-Jag själv! Jag utmanar mig själv genom att säga så. Även om ungdomarna är jävligt heta måste jag visa att man fortfarande kan som 30 plussare.


Följ allt om ToT här på bloggen och på @wilsoncycling