__________________________________

__________________________________

Göteborgsgirot MTB

CykelPosted by Edvin Wilson Sun, May 07, 2017 21:27:10
Lite trött men ändå sugen på att köra race var känslan på startlinjen på Heden i centrala Göteborg tidigare idag. De feta däcken var på och jag ville försöka hänga med och bli avställd lite längre in i tävlingen än igår.
Därför lade jag mig i spets inledningsvis men inte långt efter den här bilden är tagen klantade vi i täten till det och körde fel. Det blev till att vända och köra om en massa motionärer men då det var lättkört i början kom vi tillbaka till fronten. In på första stigen som femte man. Före var Emil Lindgren, Michael Olsson, Dennis Wahlqvist och David Kangas. I första uppförsbacken sprack det av bakom oss. Roligt tyckte jag. Men sen var det inte så jäkla roligt längre för rätt var det var punkar Kangas, och jag med(!), på samma ställe. Då var pallen redan avgjord. Det blev en stunds tjötande och lagning av punktering. Även om patronen räckte till att blåsa upp den nya slangen så gick det inte göra så mycket åt den luft som gick ur mig.
Det blev till att försöka köra om så många som möjligt men det var svårt att köra om på alla tekniska stigar bland stenar, rötter, träsk, spänger, löpare, hundar och gud vet allt som låg ivägen på denna banan.
Ska jag vara helt ärlig var det nog bra att jag punkterade. Banan visade sig vara i svåraste laget för mig. Jag har fysiken att gå med uppför och rent instinktivt laddar man ju utför även om man egentligen inte kan lika bra som dem som sätter upp farten. Förmodligen var det mer än bara otur som sänkte mig idag. Men hellre det än att med maxpuls köra av en spång och bryta nyckelbenet i något träsk i utkanten av Göteborg. Jag fick köra merparten av loppet med bra fart men med god säkerhetsmarginal vilket jag tror är utvecklande för mig. På lördag blir det till att ge Billingeracet en chans. Det ska bli intressant att se hur det kan komma att gå där. Jag hoppas att de långa backarna och den långa distansen är till min fördel.
Den som lever får se. Gonatt!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.